A- A A+

Vuurmeditatie Dochters van Licht december 2012

Vuurmeditatie

De vuurmeditatie is een constante doorheen alle sessie Dochters van Licht, elke keer een beetje anders volgens het seizoen, elke keer toch weer hetzelfde patroon. Het is een meditatie van verbondenheid met de aarde en de kosmos en verbondenheid met elkaar.

Adem diep in door uw neus en uit door uw mond. Uw voeten staan stevig op de grond. U kan u voorstellen dat er wortels groeien uit uw voeten, diep Moeder Aarde in. Deze wortels verbinden u met de aarde. Hierdoor kan u haar energie voelen, en in u opnemen. Voel hoe de energie van moeder Aarde naar boven stroomt van uw voeten naar uw stuit, naar uw heiligbeen, naar uw navel, naar uw hart en naar uw keel. Dan verder naar uw voorhoofd. Boven op uw hoofd voelt u hoe de energie van de kosmos via uw kruin naar beneden stroomt naar uw voorhoofd, uw keel en uw hart, daarna ook naar uw navel, uw heiligbeen en uw stuit.

Door de energie van de Aarde en de kosmos te vermengen, kan u alle donkere plekken in uw lichaam, gebrek aan energie of emoties die ergens nog vastzitten, licht laten worden en dingen die u niet meer nodig hebt, kan u teruggeven aan moeder Aarde, die ze zal transformeren.

Stel u dan de kleur wit voor. Als u uitzoomt, merkt u dat u in een besneeuwd weiland staat. De sneeuw is nog vers, enkel een paar vogelpootjes hebben al door de sneeuw gelopen. De bomen langs het weiland zijn kaal en op hun takken ligt een laagje sneeuw. Het is koud, de winter heeft het land goed in zijn greep.

U ademt eens goed de koude winterlucht in, en terwijl de zon langzaam naar de horizon zakt, stapt u naar de rand van het weiland. Naast het weiland loopt een pad. U stapt op het pad, dat ook helemaal onder de sneeuw ligt. U hoort de sneeuw kraken onder uw voetstappen terwijl u in de richting van het bos wandelt. Het is stil rondom u. De dieren hebben zich weggestopt in hun holen voor hun winterrust of winterslaap. U komt bij de rand van het bos, waar ook de meeste bomen kaal zijn. Sommige groenblijvende struiken houden een laag sneeuw vast, die hen als een dekentje beschermt tegen de ergste vrieskou. U wandelt verder over het bospad. Het enige geluid dat u hoort is de wind die door de takken van de bomen waait en het gekraak van de sneeuw onder uw voeten.

U komt bij een mooie open plek, waar vreemd genoeg geen sneeuw ligt. Midden op de open plek ligt hout opgestapeld, klaar om een vuur te maken. U ziet een voor een de dames die vandaag aanwezig zijn, aankomen bij de open plek. U merkt dat u een klein stoeltje hebt meegenomen om niet op de vochtige bosgrond te moeten zitten. Neem rustig plaats rond de bundel opgestapeld hout en maak het uzelf gemakkelijk.

Van over de kale bomen komt een witte duif aangevlogen met een brandende tak in haar bek. Ze laat de tak precies in de stapel hout vallen, waardoor het vuur opflakkert. Het hout is droog, dus het vuur brandt goed en geeft voldoende warmte om in deze kou buiten te zitten.

Zie hoe uw eigen lichtje ter hoogte van uw buik of uw hart hoger opflakkert bij het zien van het vuur en het licht in uzelf maakt verbinding met het licht van het vuur. Voed uw licht aan het licht van het vuur. Dit vuur is er voor u. Als uw licht hoog genoeg brandt, koester het dan. Vanuit uw eigen vuur maakt u verbinding met de andere dames rond het vuur. We zijn verbonden omdat we het vuur in onszelf brandende houden. Zie hoe de verbindingen van licht tussen ons allemaal gevoed worden door het vuur in ons midden.

Verbindt u ook met uw gezin, uw familie, uw vrienden, uw collegas en alle anderen in uw omgeving. Ook zij zijn allen verbonden met nog meer mensen, en zo zijn we verbonden met alles en iedereen op deze planeet. Zie hoe het web van licht, dat iedereen verbindt, versterkt wordt door het vuur dat wij in ons midden brandende houden. Het web van licht wordt door ons versterkt, maar ook door alle andere groepen die samenkomen zoals wij. En als u goed kijkt, ziet u dat de zon, de maan en de sterren een massa licht toevoegen aan het web van licht. Het web van licht wordt sterker en sterker, doordat steeds meer mensen beseffen dat we allemaal verbonden zijn.

In die verbinding hoort u de volgende boodschap:

Laat het licht u vervullen

Vanuit uw licht zullen andere mensen meer licht in hun leven ondervinden

U straalt licht

Iedereen straalt licht

Zie het licht in uzelf

en zie het licht in elke ziel die u ontmoet

het ware zelf is altijd heel en compleet

Ieder straalt zijn of haar licht op zijn manier

hoe meer licht u uitzendt

hoe meer licht terugvloeit naar u in een cirkel

laat uw licht schijnen!

Voel hoe licht in u opkomt, waardoor uw vuur nog meer wordt gevoed, tot u niet alleen licht hebt voor uzelf, maar ook licht voor uw omgeving. Uw licht straalt krachtig. Met dit stralende licht kan u krachtig in uw leven staan, en ook licht laten schijnen op de mensen in uw omgeving.

Hou uw stralende licht vast en keer terug naar de cirkel rond het vuur. U ziet dat het vuur bijna uitgebrand is, en het eerste ochtendgloren kondigt de geboorte van het Licht aan. De dagen zullen terug langer worden vanaf vandaag. Het nieuwe licht is geboren en de cyclus gaat verder.

In dankbaarheid staat u op van de vuurplaats en wandelt u terug naar het pad waarvan u gekomen bent, verwarmd door het vuur en de lichtenergie die u voelde. U wandelt het bospad af en als u bij de rand van het bos komt, ziet u de eerste zonnestralen verschijnen. Draag deze zon in uw hart, want zij zal u steeds verwarmen. U wandelt verder langs de bomenrij, over het pad naar het weiland. Als u terug in het besneeuwde weiland staat, zoomt u terug uit tot u enkel een wit vlak voor uw ogen ziet.

U ademt eens diep in door uw neus, en uit door uw mond en voelt hoe de adem uw lichaam vult. U voelt het stromen van uw bloed doorheen uw lichaam, helemaal vervuld van licht. Beweeg eens met uw vingers en uw tenen. Adem nog eens diep in door uw neus, en uit door uw mond, en als u er klaar voor bent, kan u uw ogen weer openen.

TILIA Levensbegeleiding, F. Gaillystraat 37,2610 Wilrijk, Ligging, Tel : 03/707 21 97 Gsm : 0478/73 74 88, info@tilia-levensbeleiding.be, BTW BE0 831 617 820 ,